Lillian och Sune förgyller Nostalgifestivalen

Lillian och Sune förgyller Nostalgicums Nostalgifestival på lördag 29 maj

– Det är en helt obeskrivlig känsla att klä sig i kläderna från tiden då vi var unga och sedan ge sig ut på vägarna i vår röda Volvo PV. Bagaget är packat med campingstolar, piknickkorg, skivspelare, radio, prylar och mycket annat, allt från 1950- och 60-talet, säger Lillian Pettersson som tillsammans med sin man tar dig med på en resa tillbaka i tiden, till en tid då allt var möjligt.


När Nostalgicum på lördag anordnar sin Nostalgifestival så är Lillian och Sune några av de som kommer för att visa upp sina veteranbilar.
– Det är väldigt kul att Lillian och Sune kommer, deras närvaro sätter en fantastisk färg och ton på ett evenemang, säger Gundel Hedlund som leder verksamheten på Nostalgicum.
Frågar man Lillian hur det hela började så är svaret enkelt, det har alltid funnits med:
– Vi köpte vår blåa Volvo PV 2003 och det var då vi började åka på bilträffar men egentligen så har det alltid varit med oss. Jag och Sune träffades 1964, och visst har vi gjort en massa annat men vi har alltid älskat musiken, kläderna, prylar och tidsandan. Jag älskar den tiden, säger Lillian.
Trots att Lillian och Sune inte rest runt längre än sedan 2003, så har de hunnit vinna många priser på bilträffar och det har skrivits otroligt många artiklar om dem, senast i fredags var Året Runt på besök hemma hos paret som har inrett med 50-talsstil.
När paret Pettersson började leta efter en bil så var det en amerikanare som var målet men istället hittade man sin blåa Volvo och sedan sin röda och nu är Lillian stolt över sina bilar:
– Om någon skulle vilja byta med mig mot en amerikanare idag så skulle jag säga nej, jag älskar våra båda PV, dessutom är det så att jag och Sune gled runt i en PV då, på 60-talet, när vi just hade träffats.
Mest stolt låter det som om Lillian är över den röda som är en riktig raritet, det är en Volvo PV 544 Sport med en B18 motor, vilket inte säger en motornovis särskilt mycket, men Lillian förklarar att det finns få av just den modellen införda i bilregistret.
– Vi hade sådan tur när vi kom över bilen, det kom fram en man till oss som sa att han hade just en sådan och frågade om vi ville köpa den. Tänka sig vilken tur, säger Lillian som lite skrockfullt tror att turen sitter i tofflorna som hänger från backspegeln i parets blåa PV från 1959.
På frågan vad som är roligast så är svaret osjälviskt:
– Det som är roligast är att kunna glädja andra, att möta människor som blir glada av att vi kommer på träffar och tillställningar som den på lördag på Nostalgicum, säger Lillian Pettersson.
Om Lillian och Sune kommer med eller utan husvagn i blå eller röd Volvo PV det får man se på lördag.

Varmt Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s